Tokatlı Apkar Tıbir tarafından, İstanbul ve Venedik’te basılan Ermenice kitaplar ve İstanbul’da yayınlanan ilk Rumca kitabın birer sayfa mikrofilmleri. (Pars Tuğlacı Arşivi’nden)
Musiki Mecmuası s. 412’de (Mart 1986) "Mehter’den Bando’ya" isimli kitap hakkında Etem Ruhi Üngör’ün "İntihali Parseh Tuğlacıyan’dan Anaşabur" başlıklı makalesi, Murat Bardakçı’nın "Mehterhane’den Bando’ya" başlıklı makalesi ve Milliyet Sanat Dergisi s. 139’da (Mart 1986),Tarih ve Toplum Dergisi no. 80’de (1 Ağustos 1990) Tuğlacı’nın dergide çıkan bir yazıya cevabı.
Pars Tuğlacı hakkında biyografik bilgiler.
Pars Tuğlacı’nın "The Role of The Balian Family in Ottoman Architecture" adlı kitabının tanıtım kitapçığı. (İçinde Tuğlacı’nın biyografisi, ödülleri ve Balyan Ailesi ile ilgili bilgi-belgeler vardır.)
Vizyon Dekorasyon Dergisi No: 27’de (Temmuz-Ağustos1992) Nur Nirven’in Pars Tuğlacı ile çalışmaları hakkında yaptığı ropörtaj, Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki No: 21’de Pars Tuğlacı’nın hazırladığı "Çağdaş Türkiye" kitabının 3. cilt tanıtım yazısı ve çeşitli yayınlarda Pars Tuğlacı’nın Balyan Ailesi hakkında çıkardığı kitap hakkında tanıtım yazıları.
Pars Tuğlacı ve arkadaşı Yani Hıdıroğlu’nun kaçakçılıktan dolayı hapis cezası aldıklarına dair haberler.
Pars Tuğlacı’nın Doğru Yol Partisi’nden Adalar Belediye Başkan adaylığı için hazırlanmış kitapçık.
Boğaziçi Dergisi s. 21’de (Mart 1984) ve s. 23’te (Mayıs 1984) Pars Tuğlacı’nın "Osmanlı Mimarlığında Batılılaşma Dönemi ve Balyan Ailesi" adlı kitabına eleştiri yazıları.
Olaylara Bakış Dergisi s. 16’da (6-13 Ocak 1984) "Kültürümüze Sızan ASALA" başlıklı Pars Tuğlacı’nın "Osmanlı Mimarlığında Batılılaşma Dönemi ve Balyan Ailesi" adlı kitabı aleyhinde bir yazı ve 11.03.1991 tarihli Günaydın Gazetesi’nde Balyan Ailesi’ne dair bir haber.
Prof. Dr. Fahrettin Kırzıoğlu’nun Pars Tuğlacı’nın "Osmanlı Mimarlığında Batılılaşma Dönemi ve Balyan Ailesi" adlı eseri hakkında yazdığı bir makale.