Ayın harfine ayrılmış Abduh (M. Abduh b. Hasan Hayrullah)'dan başlayıp Ali b. Hayreddin el-Hanefi ile son bulan, 249 müellifin 518 eserinin bibliyografik künyesinin bulunduğu defter.
Ayın, Gayın ve F harflerine ayrılmış, Ali Dede el- Bosnevî ile başlayıp Fârâbî'de (Ebû Nasr) son bulan, 265 müellifin 691 eserinin bibliyografik künyesinin bulunduğu defter.
Bâûnî ile başlayıp Beyyâsî ile son bulan ve 529 müellife ait 1351 eserin bibliyografik künyesinin yer aldığı defter.
Câbir b. Hayyân ile başlayıp Çerkeşîzâde ile son bulan, 71 müellife ait 424 eserin bibilyografik künyesinin bulunduğu defter. Ayrıca, Ek.1'de M. Safayhi'nin, kontrol etmesi için Nuruosmaniye Kütüphanesi'nden gönderilen 587 tespit fişini teslim aldığını bildiren mektubu.
Cerîr'den başlayıp Cühenî'de son bulan, 103 müellife ait 311 eserin bibliyografik künyesinin bulunduğu defter.
Cevâd'dan başlayıp el-Halebî'de son bulan, 320 müellife ait 694 eserin bibliyografik künyesinin bulunduğu defter.
Cim ile Ze harfleri ile başlayan bibliyografik künyeler.
Dede Cöngi ile başlayıp Zerrûk (Ahmed b. Ahmed) ile son bulan, 329 müellifin 927 eserinin bibliyografik künyesinin bulunduğu defter. Ayrıca, Hafız Mehmet Hilmi Bilge'nin M. Safayhi'ye bir kitap hakkındaki sorusunu içeren mektubu bulunmaktadır (bk. Ek.10).
Fe ve Kaf harflerine ayrılmış, 603 müellifin 883 eserin künyesinin bulunduğu el-Fârâbî (Ebû Nasr) ile başlayıp Kutbuddin (M. b. Alâüddin) ile son bulan defter.