Şemsi Paşa'yı katleden kişinin aranmasına devam edildiği ve bu işle bizzat Ordu Müşiri İbrahim ve Fevkalade Kumandan Müşir Osman'ın ilgilendiği ve en kısa zamanda bir neticeye varılacağına dair tahrirat.
Müşir Osman Paşa'nın Manastır'a fevkalade komutan unvanıyla atanması ve Şemsi Paşa hakkında Müşir İbrahim Paşa'dan Başkitabet'e tahrirat.
Meclis-i Mebusan'ın açılışının halk üzerinde yarattığı çoşku ve neşeye dair çevre kaza kaymakamlarından ve müşir Osman Paşa'nın Resne'de olduğu ve yakında Manastır'a getirileceğine dair Manastır Valisi Hıfzı'dan Hüseyin Hilmi Paşa'ya telgraflar.
Manastır'a gitmesi gereken Aydın Taburu'nun henüz gitmediğine dair Müşir İbrahim'in Rumeli Vilayatı Genel Müfettişliği'ne ve Selanik'te alıkonulan Aydın Yenipazar taburu hakkında Osman Paşa'dan cevap alınamadığına dair Sadaret'e tahriratları.
Manastır'a giden Müşir Osman Paşa'nın burada aldığı askerî tedbirlere dair Hüseyin Hilmi Paşa'dan Debre Mutasarrıflığı'na tahrirat.
Müşir Osman Paşa'nın Manastır'a azimet eylediği ve Ordu-yı Hümayun'un gerekli tedbirleri aldığı ve mevcut durumu koruduğuna dair Hüseyin Hilmi Paşa'dan Müşir Paşa Hazretleri'ne tahrirat.
Aydın'dan gelecek olan taburun beklenilmesine ve meselenin takibine başlanmasına dair İbrahim ve Osman paşalara Sadaret'ten gönderilen telgrafın çözümü.
Ohri Kaymakamı Süleyman Kani Efendi'ye gönderilen tehditname'yi düzenleyenler ve Manastır'da Komutan Osman Paşa'nın aldığı askerî tedbirler hakkında Üçüncü Ordu-yı Hümayun Müşiri İbrahim'den Rumeli Müfettişliğine tahrirat.
İttihat ve Terakki Cemiyeti tarafından kaçırılan Müşir Osman Paşa ve yaralanmış olarak bulunan Osman Hidayet Paşa ve Manastır mıntıkasındaki bu durumdan istifade etmesi muhtemel Rum eşkiyasına dair Hüseyin Hilmi Paşa'dan Müşiriyet'e tahrirat.
Kolağası Niyazi ve Eyüb beylerin kumandasında bir silahlı grubun Manastır'a gelerek Müşir Osman Paşa'yı yanlarına alıp gittikleri ve buradaki askerlerin de onlara katıldıklarına dair Mirliva Naki Paşa ve Manastır Valisi Hıfzı Paşa'nın Hüseyin Hilmi Paşa'ya telgrafları.