İbn Sina risalelerinin tahkik edilmek üzere kesilmiş bazı sayfaları; Arap grameri ile ilgili notlar; Tuğrul Bey'in Horasan'da yaptıkları konulu bir yazı.
Yunan felsefesinden etkilenmiş müslüman felsefi şahsiyetler, Fârabî, İbn Sinâ, İbn Rüşd, İbn Bâce, İbn Tufeyl ve Mu'tezile, muhkem ve müteşâbih âyetler konularında çalışmalar.
"İbn Sînâ'nın Risaleleri" başlıklı notlar.
İbn Sînâ'nın "Kadın Risalesi" (el-Mer'e).
M. Tanci'nin "Ta'lîkâtü'l-Bîrûnî ala Ecvibeti İbn Sînâ" ve "Resâilü İbn Sînâ" başlıklı notları.
Bağdâdî, İslam'dan önce Arap yarımadası, İbn Sînâ'nın risaleleri, el-Milel ve'n-Nihal, kıraat ve tefsir konularında bibliyografik ve biyografik fişler.
Muhtelif risaleler: Kıssatü'l-Gurbeti'l-Garbiyye (el-Arabiyye?) li's-Sühreverdî; el-Cümânetü'l-İlahiyye li'bni Sînâ; Risâletü Hay b. Yakzân li'bni Sînâ; Kıssatü Selâmân ve Ebsâl; Kitabün fi Mesâili'l-Umûri'l-İlâhiyye li'l-İsfizârî (Ebû Hâmid); Risâletü't-Tayr li'bni Sînâ; Şerhu Risâleti't-Tayr li'bni Sînâ, Te'lif Ali b. Şâhek; Cümelü'l-Hudûd el li'bni Sînâ (li-Hüseyin Çelebi).
İbn Sina'nın "en-Nehâriyye ve ellâ-Nehâriyye" adıyla da bilinen "Risâle fî Huceci'l-Müsbitin li'l-Mâdî Mebdeen Zemâniyyen" adlı risalesi.
M. Tanci'nin, İbn Sînâ (Ebû Ali)'ya ait "Risâle ilâ Ebi'r-Reyhân el-Bîrûnî fi Ecvibeti Mesâil" adlı eseri ile ilgili çalışmasını içeren defter.
İbn Haldun'un "Şifâü's-Sâil"i ile İbn Sinâ'nın "Hay b. Yakzân"ına dair notlar.